top of page

VÍZ-, ÉS FŰTÉSSZERELÉS

vízszerelés

VÍZSZERELÉS

fűtésserelés

FŰTÉSSZERELÉS

Részletek
Calculate Savings

KÖLTSÉGOSZTÓK

Részletek
Víz és Fűtésszerelés: Service

VÍZSZERELÉS

 • Szifonok, csapok, WC-csészék, mosdók, mosogatók javítása

 • Csőtörsek, ázások megszűntetése

 • Mosogatógépek, mosógépek szakszerű bekötése

 • Vízóra csere​

Construction Workers

FŰTÉSSZERELÉS

UNIVER SZERVÍZ KFT has always operated under strong values aimed at exceeding client needs. Our communication channels are always open—our relationship with our clients begins on the first day of contact, and only ends once they’re fully satisfied with our work.

When you hire our services, you can count on us for the results you want and need. Get in touch today, and discover the advantage of working with UNIVER SZERVÍZ KFT.

Foglaljon időpontot!

KÖLTSÉGOSZTÓK

Cégünk 2006-tól kezdődően bevezette a felvonókhoz szerelt távközlő eszközök (felvonó vészjelzők) szerelését.

A cél, hogy megbízható, EU. engedélyezett, olcsó és bővíthető megoldás legyen.

A rendszer sok épületben évek óta jól működik, tapasztalatokat szerezve folytak a fejlesztések. (Cardware Kft.) A meglévő telekomunikációs kapcsolaton a mellékvízórák mérési adatai is továbbításra kerülhetnek.

A harmadik lépcsőben ugyanez a rendszer alkalmas a fűtési(radiátorok) költségmegosztók adatainak feldolgozására.

Az eddig alkalmazott (ismert) fűtési költségmegosztók leolvasása évente egy-két alkalommal történik, még ez a rendszer akár órára megmutatja mennyi a hő fogyasztása adott lakásnak, azon belül adott radiátornál. A program kiszámítja mekkora az erre eső költség, és az interneten ez azonnal látható is.

A távleolvasási rendszernek az előnyei:

 • Mindig napra kész pontos adat

 • Ha költségmegosztó meghibásodik, valamiért nem mér, a rendszer figyelmeztet

 • Gyakorlatilag nem manipulálható, hónapokra visszanézhető adatok

 • Radiátoron digitális hőfok kijelzés, grafikonjelzés a hő leadásról, a fogyasztó takarékossági mutatót lát ez által

 • Az interneten megtekinthető az adott fogyasztás azonnal, és visszamenőlegesen is

 • Minden eddigi rendszernél olcsóbb, pontosabb adatszolgáltatás

 • Minden eddiginél pontosabb egyéni mérésre alkalmas, különösen akkor, ha a hőközponthoz tartozó minden radiátorra felszerelik

 • A felvonó vészjelző, vízóra távleolvasás, fűtési költségmegosztók együttesen egy adatátviteli rendszerben (Cardware Kft.) olcsóbb üzemeltetés, mint külön- külön

Hátrányok:

 • Meglévő költségmegosztók (ahol már vannak) nem alkalmasak erre a rendszerre

Technikai információk:

A radiátoron elhelyezett szerkezet gyakorlatilag egy hőmérő, amely méri a radiátor mindenkori hőmérsékletét, a levegő hőmérsékletét, a működtetéshez szükséges elemek feszültségét. A beszerelt rádióadó ezeket az adatokat továbbítja a felvonón elhelyezett modulnak. (Vagy az épület adatgyűjtésre alkalmas helyére, a felvonó nélküli épületeknél.)

A jeladóban elhelyezett tartós elemeknek garantáltan minimálisan 3 év (5év) a működési idejük, központilag ez követhető, időben cserélhető.

A modulokból a gyűjtött adatok mobil hálózaton keresztül (Vodafon) jutnak a központi rendszerbe. (szerver) A rendszert üzemeltető cég (Cardware Kft.) szoftvere alkalmazásával kerülnek az adatok az internetre.

Az adatok tárolása csak részlegesen a költségmegosztóban történik, teljesen a központi szerveren, mely felismeri az esetleges meghibásodást, vagy szabotázst, figyelembe veszi a különböző radiátorok leadott teljesítményét, esetlegesen korrekciós tényezőket pl: szélső lakások indokolt többlet fogyasztását. Ár változásokat követhet, kalkulációkat végezhet. Igény esetén akár minden felhasználó (tulajdonos) az interneten saját kódjával megnézheti a fogyasztását, annak kiszámítását.

A hőközpontban mérésre kerül ugyanazon időegység alatt elfogyasztott hőmennyiség, mely elosztásra kerül minden radiátor fogyasztási értékének összegével. Ez alapján kerül meghatározásra, hogy egy mért egység mennyibe is kerül. Az egység ára változó, a szoftver feladata a számolás, tárolás, hozzáférhetőség biztosítása az interneten keresztül.

Referenciák és vélemények:

 • 2013-ban felvonó vészjelző (Cardware Kft.) országosan több ezer működik.

 • ÉMI engedélyes, korlátozás nélkül minden felvonóra szerelhető.

 • Cégünk (Univer-Szerviz Kft.) 240 db.-ot üzemeltet.

 • Távleolvasásos mellékvízmérőt 1000-nél több lakásba szereltünk, a Fővárosi Vízművek minden eddiginél jobbnak találja, terjesztését, alkalmazását javasolja.

 • Távleolvasásos fűtési költségmegosztók 2010-től szerelünk. Országszerte több nagyvárosban kerültek felszerelésre, legfőképpen Budapest lakótelepein.

Havonként elszámolást a tárgyhó fogyasztása alapján vízmérőkre, fűtési költségosztókra Budapest több ezer lakására készítünk. A fogyasztó lakásonként, és radiátoronként is megtekintheti saját fogyasztását a fűtési megbizottnál visszamenőlegesen a fűtési idény bármely napjára, vagy egyéni kóddal saját fogyasztását online külön megrendelésre.

bottom of page